„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Нездравословната храна убива стомашните бактерии и застрашава здравето ни!

11.05.2015 | 18:07
3229 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Според ново проучване, направено от Тим Спектър, професор по генетична епидемиология в Кралския колеж в Лондон, нездравословната храна може да убива стомашните бактерии в организма ни, което пък води до редица други заболявания, писаха колегите от ПИК.

Advertisement:
Advertisement:

Спектър  разкрил още, че в човешките черва има около 3 500 бактерии, които общо правят около 1 килограм от теглото ни. Вследствие на честата консумация на нездравословна и храна тип полуфабрикати, тези бактерии могат да намалеят с до 1/3. Именно тези бактерии в организма ни ни помагат да сваляме килограми и организма ни да бъде здрав. Когато те намалеят обаче, тялото ни започва все по-бавно да разгражда погълнатата храна и именно с това се обяснява фактът, че някои хора не дебелеят от мазната и калорична храна, която са погълнали. Просто те имат нормален брой бактерии в стомаха си, които нездравословното хранене все още не е убило. 

Освен това откритие, Спектър коментирал и, че тайната на отслабването не е в неяденето и спазването на строги диети с храни, които се считат за здравословни. Тайната е в консумацията на всякакви храни, но без да се прекалява. Или с други думи казано, нищо няма да се случи, ако изядете днес един хамбургер, но е добре след това няколко дни да не похапвате от тази калорична бомба, а да се задоволите само с прясно приготвени салата или домашни сандвичи, но с истинско и прясно месо. И по възможност с домашно направено хлебче. 

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още