„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Защо? Махат Информатиката в училище, за да въведат предмет "Мислене"!

10.05.2015 | 15:15
3423 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Поредната реформа, в родното образование бе внесена за обсъждане! А, в случай, че тя бъде приета учениците ще се обзаведат с цял един нов предмет! За реформите и промените в родната образователна система, по традиция, много се говори. Реално, обаче, малко се прави и нашите деца учат по доста остаряла система.

Advertisement:
Advertisement:

Поредното предложение за промени, този път не идва от управниците, а от БАСКОМ – Българска Асоциация на Софтуерните Компании. Според членовете на асоциацията предмета „информационни технологии”, които децата от 1-ви до 12-ти клас изучават не е адекватен. Нещо повече, специалистите смятат, че той  е чиста проба загуба на време за малчуганите, предават колегите от pik.bg.

Поради тази причина, от БАСКОМ, предлагат предмета, като цяло да отпадне, от програмата на децата и да бъде заменен с предмета... „Мислене”! Основаната идея, на новата учебна дисциплина, както става ясно от наименованието и е децата да се научат да мислят. Съдържанието на новият предмет ще бъде изцяло обновено, в крак с модерните технологии, а преподавателите ще трябва да покажат на учениците какво е информатика, в комбинация с творческо мислене и дизайн. Последното, може да се окаже доста тежка задача, коментират учителите.

От БАСКОМ са дали идеята си, за обсъждане в образователното министерство. Къде ще му излезе краят, обаче, за сега е рано да се каже. Дали родните ученици ще продължават да си губят времето или най-накрая някой ще ги накара да се размислят, зависи само и единствено от волята на управниците.

 

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още