„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Смъртоносни бактерии в грима застрашават здравето ни!

27.08.2015 | 13:25
2515 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

В днешно време са рядкост жените, които не използват грим. А да не говорим, че и повечето мъже вече започнаха да се гримират малко. Ново изследване, проведено в Лондонския университет "Метрополитън", обаче установи, че много опасни дори смъртоносни бактерии дебнат от гримовете, които дамите най-често използват.

Advertisement:
Advertisement:

Изследването е направено с 4-ри продукта с изтекъл срок на годност и 1, който е бил в срок на годност. Проведените тестове, обаче установили, че и в 5-те продукта има бактерии, които причиняват сериозни здравословни проблеми. Във всички продукти са били открити бактерии, които причиняват от акне и проблеми с дишането до гастроентерит и летални инфекции. А една от откритите бактерии, всъщност, е виновничката за появата на минингитът, който във Великобритания убива страшно много деца до 5-годишна възраст, отколкото всякакво друго заболяване.

Същата бактерия е причинител и на отравянето на кръвта.

Други открити бактерии в козметиката могат да причинят бактериална вагиноза, пикочни инфекции и проблеми с дихателната система. 

Според повечето специалисти, жените си нямат ни най-малка напредстава какво има в козметиката, която използват. А това може да бъде наистина животозастрашаващо. За това експертите съветват всяка жена да следи редовно срока на годност на козметичните си продукти и да изхвърля всяко едно от тях, което е с изтекъл срок на годност. Иначе има вероятност да навредят непоправимо на здравето си, предадоха колегите от ПИК.

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още