„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Шоколадът "Нутела" се оказа много опасен! Съдържа канцерогенна съставка!

19.01.2017 | 12:10
12249 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Новината, че хранителните масла в крема „Нутела“ могат да доведат до раково заболяване, уплашиха милионите почитатели на сладкото удоволствие.

Според производителите, продуктът е напълно безопасен и не трябва да се всява паника, информира ПИК.

Advertisement:
Advertisement:

В момента в Европа властите се стремят да подчинят производителите на палмово масло и да ги накарат да признаят, че някои от маслата са канцерогенни.

Фирмата производител на „Нутела“ е убедена, че съставката, използвана в крема е напълно безвредна. Според тях при замяната на палмовото масло със слънчогледово, коренно ще се промени вкуса на любимия на милиони по света продукт. А това ще се отрази на продажбите.

Още през миналата година палмовото масло беше обявено за вредно от европейският орган за безопасност на храните. Тази година ще се разбере окончателно, ще трябва ли напълно да се спре консумацията му.

Факт е, че още две организации- Световната здравна организация към ООН и Агрикултурната организация- също сигнализираха за вредата от палмовото масло и се обявиха в подкрепа на мерките за отстраняването му от храните. Според производителите, обаче, любимият течен шоколад на милиони хора по света е напълно безвреден и няма нужда от излишна паника, че причинява рак.

© ПИК
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още