„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Тест може да предскаже дали организма ни може да развие рак!

03.05.2015 | 12:25
1608 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Екип от учени в Харвард и Северозападния университет в САЩ са изобретили тест, който може да предвижда със 100 % сигурност дали даден човек може да развие рак в следващите 10-13 години. 

Advertisement:
Advertisement:

Тестът вече е изпробван и резултатите са стопроцентови. Според учените, в организма на даден човек, който най-вероятно в бъдеще ще развие рак, настъпват промени години преди това. Оказва се, че има тясна връзка между състоянието на защитните накрайници на края на хромозомите, които предпазват ДНК от повреда и ракът, който се появява на по-късен етап. Изследването, което е било направено на 800 души е доказало, че хората, които имат изхабени накрайници на края на хромозомите, или както ги наричат още теломери, в следващите 3-4 години развиват различни канцерогенни заболявания, като в това число влизат и ракът на простатата, ракът на кожата и левкемията. 

Изследването още е разкрило на учените, че ракът първо поразява теломерите, а след това започва да се развива в организма. Сега обаче остава да се установи как точно ракът поразява тези теломери, за да се създаде метод, който да накара раковите клетки да се самоунищожават, без да вредят на здравите клетки, предадоха колегите от ПИК. Това обаче тепърва предстои да се изследва и да се анализират резултати. А до тогава застрахователите предупредиха, че ако този тест, който може да установи дали даден човек ще развие рак, стане задължителен, това ще вдигне вноските на застраховките- живот непосилно, за тези които са склонни да развият някакво раково заболяване след време. 

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още