„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Наистина ли зеленият цвят действа успокояващо или това е мит? Вижте!

28.02.2017 | 09:10
5741 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Всички знаят, че зеления цвят оказва успокояващо и разтоварващо въздействие върху човешката психика. Точно поради тази причина, мнозина се стремят да направят цвета водещ в помещенията, които използват най-често. Дали наистина е така, обаче?

Advertisement:
Advertisement:

Клаусберндт Фолмар виден психолог, твърди, че зеленият цвят е багра на сигурността, коментира 24chasa.bg. Той казва, че когато човек види зелен цвят, в нервната му система се произвежда хормон, който има успокояващо действие. За да изпитате това въздействие, достатъчно е да надникнете през прозореца към дървото на улицата и съзнанието ни ще започне да се разтоварва от натрупаното напрежение. Може и да не го осъзнаете мигновено, но природата си знае работата.

Според специалистите, всеки, който има проблеми със съня, може да намери решение боядисвайки в зелено спалнята си. Не е необходимо да е ярко зелено. Препоръчва се бледо зелено или пастелен цвят. Трябва да знаете, че тъмните нюанси с помещението, в което спите, напрягат допълнително съзнанието.

© 24chasa.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още