„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Кръвта на най-възрастната жена в света разкри защо смъртта е неизбежна!

04.11.2015 | 17:39
22530 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Абсолютно всеки човек знае, че рано или късно ще си отиде от този свят. За съжаление, при някои хора смъртта настъпва преждевременно и неочаквано, а други изживяват дните си и си отиват по естествен начин. Никой не знае какво му е определила съдбата. Но тази жена успя да докаже научно защо хората умират. 

Advertisement:
Advertisement:

Тя е най-възрастната жена в света и се казва Хендрике ван Адел-Шипер. По народност е холандка и е родена през далечната 1890г. Още приживе тя е дала съгласието си да бъде изследвана от специалисти, за да се установи на какво се дължи дълголението ѝ, стига да се споменава името ѝ. А, когато умира през 2005 година, изследванията доказват от научна гледна точка защо хората умират. 

Специалистите, водили изследването, направили база данни, която следили през годините. Чрез данните те установили какви промени настъпват в организма на човек, когато остарява. А според анализите, продължителността на човешкият живот зависи от стволовите клетки, които възстановяват тъканите, предадоха от БЛИЦ.

Малко преди Хендрике да си отиде от този свят е установено, че почти 2/3 от белите ѝ кръвни телца са с произход от само две стволови клетки. А всички останали стволови клетки, с които се е родила вече са били мъртви. И именно по тази причина тя е починала.

След като специалистите направили това откритие, заключили, че земният живот на всеки човек се определя от възможността на стволовите му клетки да възстановяват тъканите в организма му. И, когато този процес спре или намалее драстично, тогава човешкият организъм умира.  

 

© БЛИЦ
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още