„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Френски учен заклейми сутиените! Доказа, че са вредни за бюста!

17.07.2015 | 13:21
2756 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Учен от Франция на име Жан-Денис Роуилон доказа, че носенето на сутиен е вредно за жените и е много по-добре те да се избягват напълно!

Advertisement:
Advertisement:

Жан-Денис започнал проучването си през 1997 година, когато успял да съгласи 330 доброволки да се "жертват" в името на красотата и да свалят сутиените за дълъг период от време. Разбира се, ученият постоянно наблюдавал гърдите на жените и как се изменят те, след като вече доброволките не слагат сутиени. След края на проведеното изследване станало ясно, че женската гръд има способността да се "самоповдига" с цели 7 милиметра на година. Това е доста интересно откритие, защото до сега се смяташе, че женските гърди с времето могат само да увисват и за това повечето дами прибягват след раждане до поставяне на силикон, за да може гърдите им хем да се повдигнат, хем, ако дамите имат желание, да ги увеличат поне малко.

Според френският учен, носенето на сутиен е много вредно за жените и гърдите им, и трябва дори да бъде забранено. Но, естествено, това няма как да стане и ученият е наясно, че мечтата му, сутиените да се забранят, няма как да се осъществи, предадоха колегите от ПИК. Но, пък, Жан-Денис призовава дамите да свалят сутиените си поне за 1-2 дни през седмицата и да оставят гърдите си да почиват. А през лятото, защо не и за повече дни..

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още