„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Двама доктори, подадоха оставка след скандалния случай на починалото бебе в Тетевен!

31.05.2015 | 12:25
1766 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Потресаващите и меко казано ужасяващи разкрития, за случващото се в родилното отделение на Тетевенската болница шокираха цялата страна! Много жени, раждали там се сигнализираха от зверското отношение на лекарите към тях, за починали при раждането деца, както и за още какви ли не страхотии, случили се в медицинското заведение.

Advertisement:
Advertisement:

В отговор на разкритията им, две оставки на лекари от тетевенското родилно вече са факт, предават ексклузивно колегите от pik.bg! Едната е на завеждащата отделението и обвинявана от родилките за хиляди зверства, доктор Нина Байчева, а другата – на колегата и доктор Михаил Миков.

До всичко това се стигна след като родилка подаде жалба срещу лечебното заведение, заради починалото и бебе! Жената разкри, че по време на раждането ѝ, върху нея е било упражнено физическо насилие. Последното, пък е довело до кончината на иначе здравото и дете!  В отговор на тези ужасяващи разкрития, Здравното министерство нареди в болницата да бъде направена проверка. Очаква се данните от нея да бъдат готови в най-скоро време. По предварителна информация, обаче в лечебното заведение са открити много и разнообразни нарушения, за които ще бъде уведомена етичната комисия към родният лекарски съюз, както и прокуратурата!

Междувременно, директорът на Регионалната здравна инспекция, доктор Цветолюба Генкова, изрази притеснението си, че заради напускането на двамата медици, родилното в болницата може да затвори, поради липса на лекари. Доктор Генкова обясни и, че по случаят с починалото бебе тече проверка. Тя разясни, че става дума за тежко раждане, по време на което са се получили усложнения. Доктор Байлова е опитала да извади детето с фоцепс, но след като не е успяла е направила цезарово сечение. Момиченцето се е родила в тежко състояние и е починало в плевенската болница, където е било транспортирано за лечение. В последната е била направена и аутопсията на новороденото. Тя е показала, че детето е починало заради травма, по време на раждането. Доктор Генкова допълни, че предстои медицински одит, които ще покаже има ли медицинска грешка, в трагичният случай или не.

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още