„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Забравете за пресата! Ето как да изпарите косата си с напълно натурални съставки! Част II!

22.08.2015 | 19:21
17206 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

За вредата от изправянето на косата с разни високонагряващи се уреди, най-вероятно, всеки знае. Не случайно нашите баби, лели и майки имат доста по-здрави коси от нашите. Е, разбира се, за всяко правило си има изключение, но в повечето случаи бабите не си изправят косата с преса или да я навиват на маша. И често ни казват: "Спри да си гориш косата! Виж колко е оредяла, изгоряла.." и прочие. И за да не си горим косите, колегите от Dama.bg представиха 4 безвредни начина за естествено изправяне на косата, без да се налага да я подлагаме на топлинна обработка. 

Advertisement:
Advertisement:

В първата част на статията Ви представихме първите два варианти- с лайм и кокос и с целина. А във втората ще Ви разкрием как да си изправите косата с помощта на водка и банан & папая. 

Водка

Този метод за изправяне не е желателно да се прави често. Всеки знае, че алкохола изсушава косъма и той губи своята еластичност. От време на време, обаче няма никакъв проблем да капвате по 10-20 грама чиста водка в балсама си за коса. Тя ще изглади косъма и ще регулира pH-то на скалпа Ви, което пък прави косата трудна за начупване или къдрене. 

Банан & Папая

Тези два плода, освен че са страшно вкусни за хапване, са много полезни и за косата ни. Съставките в тях имат свойството да хидратират косата ни и да я предпазят от накъдряне. А самата маска се прави с един добре узрял банан, 1 с.л. мед и един плод папая. Плодовете се обелват и намачкват. Към тях се прибавя меда и се разбърква, докато не стане хомогенна сместа. Маската се нанася, като едновременно се реше и приглажда косата, за да няма чупки и така се оставя, докато изсъхне. След това се отмива с шампоан и балсам, както обикновено. 

© dama.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още