„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Стресът на работното място може да Ви вкара в болница!

04.08.2015 | 22:48
2963 четения
341 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Стресът не случайно е наричан „бичът на модерното време”. Живота под постоянен стрес се отразява жестоко на здравословното състояние на човек. Оказва се, обаче, че последното важи с пълна сила не толкова за физическото, колкото за психическото благосъстояние на хората.

Advertisement:
Advertisement:

През последните 5 години, учени са провеждали проучване, обхващащо 12 хиляди шведски граждани. През този период от време, специалистите са изследвали влиянието на работният стрес върху тяхното психическо здраве. За тези години, 8% от изследваните са излезли в болничен, заради сериозни емоционални проблеми в следствие на стрес! Изследването, също така е показало, че жените са по-застрашени от колкото мъжете, понеже 2/3-ти от разболелите се, заради стрес са именно представителки на нежният пол!

Проучването на специалистите недвусмислено показва, че хората, които работят на места с по-голяма натоварване, прекалено високи изисквания към служителите, липса на подкрепа от страна на работният колектив и напрежение са много по-застрашени да се разболеят, от колкото останалите, предават от сайта dnes.bg! Нещо повече – според специалистите, работата в подобна атмосфера има същият ефект върху психиката на човека, като нездравословният начин на живот и употребата на алкохол и тютюневи изделия!

От проучването става ясно още, че стресът на работното място е способен сериозно да разбoлее служителите на дадена компания. Или казано с по-прости думи – колкото повече стрес има в дадена фирма, толкова повече болнични постъпват в нея. Специалистите препоръчват на хората, подложени на високи нива на стрес, да се движат повече, понеже така освобождават по естествен път натрупаното напрежение. 

© dnes.bg
Advertisement:
341 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още