„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Пластмасата застрашава здравето ни! Ето какво трябва да знаем за нея! Част I!

22.08.2015 | 21:28
2842 четения
141 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Има неща, които до такава степен са навлезли в живота ни, че изобщо не се замисляме колко вредни и дори опасни могат да бъдат те за нас. Едно от тези неща е пластмасата! Някои видове пластмасови изделия са ужасно вредни, затова е добре да сме запознати със знаците, върху пластмасовите опаковки и тяхното значение.
 
Advertisement:
Advertisement:
 
PETE/PET
Това е най-разпространеният вид пластмаса в цял свят. От нея се правят бутилките за минерална вода. По принцип, тази пластмаса се смята за най-малко вредна. Въпреки това, никога не я употребявайте повторно, особено ако преди това сте я оставяли на слънце, защото по този начин вредните вещества се разтварят най-добре във водата и това е благоприятна среда за тях.
HDP/HDPE
Това се води най-добрият и безвреден вид пластмаса! Не отделя никакви химични вещества, а и освен това е изцяло рециклируема! За съжаление, обаче не всички стоки са опаковани в такъв вид пластмасови опаковки.
V/PVC
Тази пластмаса, отново е масово използвана, но не е никак безвредна, предават колегите от razkritia.com. Тя отделя специфични вещества, които могат да нарушат хормоналният баланс! Затова е добре да ограничите максимално употребата и!
LDPE
 
 
Този вид опаковка е напълно безвредна ако в нея се съхранява течност. Видите ли, обаче храна опакована в такава пластмаса, по-добре не я купувайте! Нейните химически вещества лесно попадат в храната и са ужасно вредни за сърцето!
 
© razkritia.com
Advertisement:
141 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още