„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Учените алармираха: Недоспиването води до затлъстяване!

20.03.2015 | 19:57
10944 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Екип от специалисти и учени са провели някой доста обстойни изследвания относно влиянието на съня върху човешкия организъм и какво предизвиква недоспиването на всеки един от нас!

Advertisement:
Advertisement:

Според учените, които провели изследването, редовното недоспиване води до редица здравословни проблеми и може да предизвика различни заболявания, включително и затлъстяване! Експериментите, които са били направени с образователна цел са установили, че хората, които си поспиват повече изглеждат много по-млади, по-бодри, по-жизнени и, забележете, по-слаби. Причината за това е, че колкото повече се е наспал един човек, толкова повече енергия има той. За сметка на това, пък, тези хора, които страдат от редовно недоспиване, първо са по- уморени, имат по-омърлушен вид и прочие, и второ са по-склонни към затлъстяване, защото организма започва да изпитва по-голям апетит заради липсата на сън и съответно започва да се презапасява, за да има сили. 

Както е известно, всички учени и специалисти са на едно мнение, че е най-полезно всеки човек да спи минимум по 7-8 часа на денонощие. Тези, които имат по-забързано ежедневие обаче и редовно си поспиват само по 6 -6,5 часа на денонощие веднага започват да стават по-податливи на напълняване, защото организма не си е починал достатъчно и чувството за апетит се увеличава, писаха колегите от Razkritia. com. Точно за това всички лекари и диетолози препоръчват всеки човек да си осигурява на ден поне 7-8 часа пълноценен сън, за да бъдем по-здрави, по-красиви и по-слаби. 

© razkritia.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още