„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Сензация! Учени откриха лекарство, което бори ХИВ-вируса и рак едновременно!

02.08.2015 | 17:07
3171 четения
414 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Учени достигнаха до наистина революционно откритие, даващо надежда за живот на хиляди хора, по цял свят! Вирусът на ХИВ с право е наричан чумата на модерното време – един път разболееш ли се, лечение няма.

Advertisement:
Advertisement:

Това, обаче е на път да се промени! Специалисти са открили, че едно лекарство против рак може да „изгони” ХИВ вируса от човешкият организъм! Откритието им е наистина революционно и може да спаси милиони болни хора, от цял свят.

До сега, болните от ужасяващата болест се лекуваха с антиретровирусна терапия. Проблемът при нея, обаче е, че тя се бори само с клетките на ХИВ, които са в кръвта на болният. Тоест, не засяга запасите на вируса в останалата част от тялото. Или по-просто казано, досегашното лечение предлага само временно решение, но болестта никога не изчезва!

Ново проучване, обаче показва, че едно определено лекарство може да се окаже  ключово в борбата с болестта. Става дума за лекарство, което се взема като превантивна мярка срещу рак при увредена от слънцето кожа.  Медикамента, оказва се, има огромен потенциал да достига до запасите на ХИВ вируса в организма, предават ексклузивно колегите от pik.bg!

Учените са провели тестове, които показват, че това лекарство може да активира запасите и те да преминават в кръвта, след което вируса да бъде лекуван по досегашният начин! Лекарството е тествано в части от имунната система на 13 души, страдащи от опасната болест, както и в лабораторно отгледани клетки. Предстои, обаче да се установи дали медикамента е безопасен за пациенти.

© pik.bg
Advertisement:
414 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още