„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Пиете кафе на гладно? Забравете този вреден навик! Вижте защо!

22.04.2015 | 18:10
6859 четения
387 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Кафето е една от любимите напитки на почти всеки човек. На някои хора им е много трудно да си представят утрото им да започне без чаша кафе, а много хора още с отварянето на очите си търсят чашата със силната кофеинова течност, въпреки че не са хапнали нищо преди това. 

Advertisement:
Advertisement:

Всеизвестен факт е, че кафето е един от най-мощните източници на антиоксиданти и предпазва от редица злокачествени заболявания, като в това число се включва и ракът на дебелото черво. В същото време обаче, кафето може да бъде и доста опасно за човешкия организъм, особено ако се пие на гладно. Причината то да е колкото полезно, толкова и вредно е, че приемът на една чаша кафе на празен стомах стимулира отделянето на солна киселина в стомаха. Това действие на кафето се усеща доста бързо при хората, които имат гастрит или са предразположени към неговото образуване. При изцяло здравите хора обаче приема на кафе преди закуска може да бъде опасен, защото хлороводородната киселина се използва за разграждането на храната в организма и това може да предизвика стомашни смущения, а освен това тя прави и трудно разграждането на протеините в организма. 

Колегите от zajenata.bg писаха още, че редица изследвания са установили, че кафето е най-добре да се приема 1 час след ставане. Задължително преди това трябва да сте хапнали поне 1-2 залъчета някаква храна, а за тези които нямат време да закусват сутрин и бързат за работа, но пият кафе, специалистите съветват да слагат малко мляко или масло в кафето си, за да му се придаде малко мекота. 

© zajenata.bg
Advertisement:
387 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още