„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Как да възпитаваме отговорни деца

10.10.2016 | 08:11
7760 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Възпитанието на децата, което цели да ги превърне в отговорни възрастни започва от най-ранна възраст. През последните години, стана много популярно родителите да оставят децата да се занимават изключително и само с техните си неща. По принцип децата на първо място трябва да бъдат деца. Още в детска възраст, обаче трябва да започне възпитанието на отговорност към околните и света като цяло. В случай, че до сега не сте възлагали на Вашето мъниче допълнителни задължения е крайно време да го направите!

Advertisement:
Advertisement:

Поберете няколко лесни задачи от домакинската работа и започнете постепенно да ги възлагате на детето. Така ще го научите да бъде отговорно не само към себе си, но и към останалите членове на семейството и към общият дом. Добра идея за първа задача е стаята на детето. Нека то се грижи само за реда в нея, като всяка вечер, преди лягане прибира прекрасните си играчки от ГУГА магазин за играчки в Бургас, в определена кутия. Следете изпълнението на задачата. В случай, че детето пропуска да я изпълни и вечер, когато го слагате да спи видите, че неговите колички не са прибрани в купените за целта детски играчки – гаражи и писти не повишавайте тон. Спокойно обяснете на мъника, че това да държи вещите си прибрани е негова отговорност и трябва да я върши.

След като подреждането на детската стая стане безпроблемно, можете спокойно да преминете и към други елементарни задачи от домакинството. Давайте на детето боклука, когато излиза навън, за да играе с приятелчетата си. После го насърчавайте в слагането и вдигането на масата. Постепенно добавяйте нови задачи с по-висока сложност, но само след като малчуганът свикне с изпълнението на предходните.

© Guga.BG
Етикети:
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още