„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Как да се погрижим за косата и кожата след басейн! (Част I)

26.08.2015 | 12:18
2722 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Малко по-малко лятото си отива и сезонът на басейните и моретата ще бъде официално закрит до другата година. Многобройните плажове, обаче, малко или много са нанесли някакви щети по кожата и косата ни, на които е добре да обърнем внимание. А колегите от  beu.bg, любезно ни предоставиха няколко ценни съвета, чрез които да възстановим кожата и косата си след продължително къпане, най-вече в басейн.

Advertisement:
Advertisement:

Както знаем, водата в басейните  се поддържа чиста благодарение на множество химикали, които се разтварят в нея. Най-много от всички химикали се слага хлор, който има ужасно изсушаващо и дехидратиращо действие върху кожата и косата ни. За това специалистите съветват винаги, след като излезем от басейна да се изплакваме на поставените в близост душове, за да отмием веднага хлора от косата и кожата си. Няма нужда директно да се къпем, а просто да се полеем с чиста вода, която да премахне хлора, който е полепнал по нас.

За косата, пък, е 100 процента сигурно, че след басейн ще стане изключително суха и на клечки. За това най-добре е преди басейн да ѝ сложим от продукта, който ползваме по принцип след баня. Например балсам без отмиване. Няма да ни отнеме кой знае колко много време, но ще предпази косата ни от вредното действие на химикалите в басейна.

И не на последно място поставяме шампоана, с който мием косата си след басейн. Добре е той да бъде специален, който да предпазва косата от действието на хлора и предотвратява обезцветяване или частичното падане на боята за коса, ако сме боядисани.

© beu.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още