„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Чаша вино на ден прави чудеса със здравето!

27.10.2015 | 16:28
6328 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Независимо дали сте привърженици или противници на алкохола, тази информация ще Ви бъде полезна. 

Advertisement:
Advertisement:

Напоследък се забелязва, че все повече хора наблягат на лечението и подкрепянето на имунната система с естествени и природни съставки. Но малко хора подкрепят твърдението на редица специалисти, че виното е наистина "Божествена напитка" и всъщност по-скоро има благоприятен, отколкото вреден ефект върху организма ни. НО СТИГА ДА НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА! В случая говорим за чаша вино на ден, но не от онези големите, а около 100-150 мл. дневно. 

Наскоро десетки специалисти доказаха, че виното, независимо дали бяло или червено, помага за справянето с доста здравословни проблеми. Например, само чаша вино на ден се равнява на 1 час тренировка във фитнеса, което значи, че от него дори се слабее. Освен това виното има свойството да неутрализира лошите миризми в устата и освежава дъха. 

За любителите на бялото вино конкретно, ще кажем, че то предпазва организма от алергии, защото някои вина имат ниско ниво на хистамин, който всъщност намалява симптомите на алергия. 

Освен до сега изброените неща, виното помага страшно много и за сърцето. То съдържа антиоксиданти, които понижават лошия холестерол и по този начин предпазва от образуването на съсиреци в кръвта.  А чисто ново приучване, пък, е доказало, че хората, които пият редовно вино и са над 70-годишна възраст имат много по-добра и чиста памет от тези, които го консумират рядко или са категорични въздържатели от какъвто и да било алкохол, разкриха колегите от zajenata.bg.

А изводът е: Пийте вино, НО С МЯРКА! 

© zajenata.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още