„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Шок! Хванаха 11 български спортиста с допинг!

21.03.2015 | 19:42
1832 четения
141 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Българската федерация по вдигане на щанги е била уведомена от Международния център, че всички 11 български щангиста, които са се явили на тест за допинг преди европейското първенство в Грузия, са отчели положителен резултат!

Advertisement:
Advertisement:

Проверени за допинг са били 9 мъже и 3 жени, като всички тестове са отчели, че българските състезатели са употребявали от забраненото вещество Станозол. Според Българската федерация по вдигане на щанги, веществото е попаднало в организма на спортистите, след като те са приемали известно време лекарството Трибестан. Малко по-късно тази версия бе отхвърлена, защото това означава, че и трите жени хванати с допинг са приемали въпросното лекарство, което лекува полова немощ и увеличава жизнеността на сперматозоидите при мъжете. 

След направените тестове и установеното наличие на забраненото вещество в организма на щангистите, те са били отстранени и това означава, че нашият отбор няма да може да се състезава на Европейското по вдигане на щанги тази година. Освен това на 11-те щангиста ще им бъде наложено наказание за срок от 4 години, през които те няма да могат да се явяват на международни състезания.

След направено разследване на случая се оказало, че Станозолът е попаднал в кръвта на спортистите, след като те са приемали една определена хранителна добавка. От Федерацията се оправдават, че въпросната хранителна добавка е попаднала при тях след объркване на пратката и реално щангистите не са знаели какво пият. Министърът на спорта обаче обяви категорично, че ще сезира прокуратурата и ще има наложени наказания на 11-те щангиста с положителна проба за допинг. 

© skandalno.net
Advertisement:
141 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още