„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Когато разбереш как е измислен сандвича, ще припаднеш

31.10.2017 | 09:03
2350 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Мозъкът ми започва да работи на по-високи обороти, когато става на въпрос за някакви странни и любопитни факти. Много са ми интересни, защото винаги са странни. Сега ще ти представя 3 от тях, за да се хванеш за главата! Първо ще поговорим за създаването на сандвича, но съм ти подготвил и една изненада!

1. Сандвичът е изобретен в игрална зала

Advertisement:
Advertisement:

Годината е 1765, Джон Монтаню, 4-ти граф на Сандвич, който е запален по залите на греха. Не искал да напуска дори за миг игралните маси, дори за да яде. За това той наредил на своята прислуга да му носи парчета месо между филии хляб, за да играе и яде едновременно. Ето така се ражда сандвича.

Истината обаче, е че той не бил кой знае какъв играч. Повече бил чревоугодник. Легендата идва от френски туристически гид за Лондон. Историята е интересна и заради това бързо завладяла Европа, която много харесала идеята за сандвичите. Едва ли Джон е измислил сандвича, но той му е дал името!

2. Първата ротативка не е била в игрална зала

Механикът Чарлс Фей е изобретателя на игралната машина ротативка. Прави го през 1895 година. По това време машината не е измислена за игрална зала, била е далеч от Лас Вегас. Машината, която кръстил „Либърти Бел“ била в неговия сервиз в Сан Франсиско. Клиентите играли на нея, докато чакат колите си.

Няма нужда да чакаш нищо, може да се пробваш още сега в някое онлайн казино

Става много популярна и едва тогава залите проявяват интерес и започват да ги взимат. Те в началото ги ползвали, за да има какво да правят хората, които чакат за място на маса. След време обаче се превърнали в самостоятелна и много популярна игра.

Етикети: Спорт
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още