„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Когато дори параолимпийските атлети започнат да мамят

21.12.2021 | 22:01
1155 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Само си представете. Години тренировки, пълна отдаденост, безкрайни мечти за златен медал от Олимпийските игри. Идва големият ден, 45 минути преди старта на състезанието откриваш, че твоята количка за 100-метровия спринт е жертва на саботаж. Историята ни разказват нашите приятели от Kladionicaolimp.

Трудно можем да осъзнаем какво е изпитал в главата си Питър Генин, белгийски параатлет, който е саботиран. Гумите на неговата количка са спаднати, системата за завиване е счупена. Минути преди старта на събитието на живота му.

Кой прави такива неща? Какво се случва с олимпийските ценности? Олимпийското мото? Клетвата на атлетите? Това не е за вярване.

И знаете ли кое е най-лошото? Това се случва точно на Параолимпийските игри. Те трябва да са дори по-добра версия на Олимпиадата. Всичко там трябва да се върти около добротата, джентълменството, достойнството, подкрепата. 

Спортистите трябва да знаят, че умението да спортуваш, за да си там, е по-важно от самата победа. Саботажът е последното нещо, за което всеки един от тях трябва да си мисли. Всъщност въобще не трябва да си мислят за него. 

Техниците на белгийския отбор правят всичко възможно да поправят количката навреме. С помощта на холандският отбор, да, за щастие духът на добротата съществува, успяват да върнат Питър и неговата количка в играта, точно навреме. Усети олимпийският дух по всяко време с Olimp kladionica.

Advertisement:
Advertisement:

Това, което се случва след това е победа за спорта, човечеството и феърплея. Въпреки стресът и нарушената подготовка, с количка, която се държи с подръчни материали, Питър си връща за стореното по най-добрия начин. Със златен медал и то с най-добро лично време.

От счупена мечта до златна мечта

Това е много емоционален момент за 44-годишният Параолимпиец, който е в количка от 16-годишна възраст, след като претърпява инцидент. В интервю за белгийско радио, той не успява да сдържи сълзите си. От счупената количка стига до златният медал. От счупената мечта до златната победа. 

Какъв ден само.

След всички неща, които се опитват да спрат Питър през целия му живот, счупената количка се оказва нещо, което не може да го пречупи. С много адреналин, той реагира по най-добрия възможен начин, показвайки желязна сила на духа и на ума. Истински герой.

Питър е Олимпийският атлет на годината. Той заслужава внимание от цял свят и признание за постижението си. Получи своето признание с Winbet kladionica

А към този, който е саботирал количката му.. Нямам думи, с които да опиша това, което си направил. Дано си си научил урока. Справедливостта възтържествува. Винаги.

Етикети:
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още