„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Край с надбавките на родители и деца, родили деца!

02.04.2015 | 12:52
27026 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Социалният министър Ивайло Калфин съобщи публично за промените, които се готвят в социалното министерство! 

Advertisement:
Advertisement:

От ефира на Нова ТВ Калфин заяви, че ще се спрат помощите и надбавките на родители, чиито деца са родили деца. Този проблем засяга главно ромското малцинство у нас, което се издържа месечно буквално само от надбавки и помощи, заради които всъщност 14-15 годишните деца раждат свои деца, за да получават и за тях помощи. Децата, които са родили обаче и завършат до край образованието си ще бъдат стимулирани от държавата, за това, че са "изкласили". 

Освен тази промяна, която се предвижда в социалното министерство, социалният министър обяви, че се предвижда и пенсионна реформа, за която се говори от много време насам. Калфин уточни, че вече хората, които не са работили цял живот, а са получавали помощи от държавата и накрая взимат и пенсия, ще се пенсионират на 70 годишна възраст с най-ниската пенсия. Стига да нямат някаква степен на инвалидност обаче. От думите на министъра обаче стана ясно, че за 2014 година почти всяка втора пенсия е била инвалидна, но това е заради голямата безработица у нас. 

Що се отнася до случая с битата в ромски квартал, а след това уволнена социална служителка- Ангелина Петрова, Калфин заяви, че иска всеки социален служител, който има подобни проблеми, да прескочи началника си и да се обърне лично към него, за да може лично той и кабинетът му да се погрижат и защитят правата на служителите, ако наистина е нарушен закона, предадоха колегите от offnews.bg.

© offnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още