„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Запознайте се със Здравчето- 10-годишното дете с три годишен трудов стаж!

17.06.2016 | 19:08
21807 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Здравчето е десет годишно момиченце, което вече 3 години се грижи за обществената тоалетна на Мелник. Тя има своята малка мечта- да събере достатъчно пари, за да си купи хубав телефон и компютър. Тя не жали сили- чисти, мие, събира таксата от туристите. Всичко наоколо блести.

Advertisement:
Advertisement:

Но малкото момиче има и наблюдения над хората, които посещават тоалетната. Тя констатира,  че хората намират за какво да мърморят и да правят забележки, но никой не си е направил труда да разбере защо това невръстно дете трябва да работи.

Не си мислете, че момиченцето не ходи на училище. Съчетава учението и труда.

Тя е едно от петте деца на семейството. През зимата на 2010 година бедният им дом е напълно изпепелен заради късо съединение. За щастие никой не е имало в дома през това време, всички са живи и здрави.

Съгражданите им не им помогнали. Единствено една поетеса и Община Сандански оказват помощ на многодетното семейство. Дават им фургон и 2000лв.

За всичките години са успели да покрият къщата и са се нанесли наскоро в нея, но работа няма. Затова и децата се включват в печеленето на някакви средства.              

От  dnes.bg съобщиха, че преди дни майката е взета на работа в кметството, а бащата е назначен по програма за заетост.

А Зравчето е щастлива, че помага на семейството, а Вашите деца какво правят в момента?

© dnes.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още