„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Запазват 20-те заплати за полицаите, но при няколко условия! Вижте ги!

03.07.2016 | 14:55
18584 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Предвидено е запазването на изплащането на 20 заплати при напускане на редиците на МВР, но само при условие, че служителя има най- малко 25 г. стаж в системата, информира news.plovdiv24.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Исканите промени в Закона за МВР са внесени от  депутати, представители на ГЕРБ, оглавени от Цветан Цветанов преди второто четене на проекта. Ще бъде въведена специална схема за калкулиране на необходимото обезщетение в зависимост направения стаж в МВР. В момента важи принципа 1 г. стаж - една заплата обезщетение.

В случай, че служител с пет годишен стаж напусне системата, на него не му се полага никакво обезщетение, защото се смята, че в началото държавата инвестира в служителя, поясни Цветанов. На полицаите, които имат 6 г. стаж ще бъдат изплащани 2 заплати, при 10 г. - 5, при 15 г. - 10, при 20 г. - 15 и при 25 г. и повече, ще се изплащат 20 заплати. Всичко е с цел да се постигне  стабилност и устойчивост в МВР, а  текучеството да бъде минимално, каза Цветанов.

От ГЕРБ са предложили да останат непокътнати 30- те дни платен годишен отпуск, но да отпаднат считаните като допълнителни 12 дни.

© news.plovdiv24.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още