„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Загубили сте някоя вещ? Ето как бързо и лесно да я откриете!

28.02.2017 | 09:24
10158 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

На всеки се е случвало да държи ключовете си и в един момент да не знаете къде са изчезнали. Разбира се, това се случва в най- неподходящия момент. Как да не попадаме в подобни неловки ситуации и какво е необходимо да знаем, ни съветват от vesti.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Учени от университета в Абърдийн твърдят, че има изключително лесен начин за откриване на нещо, което сме „загубили“.

Оказва се, че е безкрайно неефективно да търсите изчезналата вещ в подредениете помещения и шкафове. Те съветват да се съсредоточим към местата, които са най- разхвърляни или където има най- много неща.

Учениете са направили проучване сред студенти. Резултатите показали, че студентите отделяли еднакво време за намиране на предмет в лесно достъпно и в тръдно достъпно място.

Учените направили извода, че най- правилната стратегия за намиране на загубена вещ е да се стартира от най- неподреденеите помещения и шкафове, а по- нататък да се премине към по- подредените части.

Идеята е, ако търсената вещ се намира в подредената зона на жилището ви, със сигурност ще ги откриете лесно с помощта на периферното зрение.

© vesti.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още