„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Всяко новородено бебе във Финландия спи в картонена кутия! Причината? Ще останете изумени!

10.09.2015 | 12:42
14574 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Във Финландия, всяка майка след раждането да бебето си получава подарък- картонена кутия, в която има дрешки, завивки, играчки, принадлежности за баня и други необходими неща за всяко бебе. Включително и мини матрак, на който да спи бебето. Въпросната кутия се дава на майките като подарък от правителството и идеята ѝ е да даде равен старт на всяко дете в живота, извън социалните класи.

Advertisement:
Advertisement:

Първоначално, преди повече от 70 години, такава кутия се е давала на всяка майка, която няма добро финансово състояние. Но по-късно това се е превърнало в традиция и с времето всяка една родилка е имала правото да си избере между кутията с бебешки принадлежности или паричен подарък на стойност 140 евро.

Интересен факт, е че 95 % от жените, независимо от каква социална класа са, са избирали кутията. И не само са я избирали, ами след като се приберат вкъщи я освобождавали и оставяли бебето да спи в нея. Разбира се, докато то все още се събира в нея.

Според финландските майки, именно тази кутия е намалила смъртността при бебетата в страна им.

Само за сравнение ще Ви кажем, че през 1930 година Финландия е била страна с много висока смъртност при бебетата- 65 на всеки 1000 новородени. А сега броят на починалите, новородени бебета е едва 3 на всеки 1000, което е направо невероятно, предадоха колегите от bgkef.com.

© bgkef.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още