„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Все още има добри хора! Вижте как младежи върнаха живеца в едно българско село! ВИДЕО!

15.09.2016 | 18:35
9810 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Българинът Наско Атанасов отива да учи в САЩ. В началото записва икономика и политология, но в последствие се прехвърля в областта на изкуството като записва актьорско майсторство.

Advertisement:
Advertisement:

Миналото лято се завръща в родното си село Татарево и използвайки библиотеката в местното читалище, разбира за наличието на театрална зала, която от години се използва само за предизборни събрания, разказва trafficnews.bg.

Решава, че трябва да направи всичко възможно тази зала да се възроди и на нейната сцена да се качат отново артисти, да се прожектират филми и да се чуват оживените гласове на публиката. Идеята му се харесва на негови приятели от Америка и се захващат да съберат средства. А това се случило доста бързо.

Събрали се ентусиасти- американци и българи. Едните водени от притегателната сила на чуждата и непозната страна, както предизвикателството да се качат на читалищната сцена, а другите- просто, за да помогнат на приятеля си.

Разбира се, не може всичко да се случи наведнъж, но малко по малко и с помощта на доброволци успели да съживят читалищната зала.

Откриването било миналото лято на 18 юли. Паметното събитие било наречено „Отключено“. Организирали изложба със снимки, запечатали почистването и ремонта, стари плакати, намерени в залата. Направили и концерт с танци, песни, кирати, театър, оркестър и хоро на площада.

Изненадващо за Наско и неговите приятели, откриването на читалището се оказало невероятен обединяващ момент за жителите на селото. На събитието дошли много гости, имало дори правостоящи.

Жалко, че няма по един такъв ентусиаст и за останалите запустели читалища в страната!

© trafficnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още