„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Роми се правят на туристи, за да обират наивни шофьори по пътищата!

24.07.2015 | 15:00
1489 четения
284 споделяния
Facebook Share Twitter Share

От МВР съобщиха, че последно време при тях постъпват все повече сигнали от ограбени шофьори, които са станали жертви именно на хитри роми!

Advertisement:
Advertisement:

Най-често мургавелковците се престрували на турски туристи, които са се изгубили, заради пътните знаци у нас, или гастарбайтери. Те застават главно по по-закритите участъци от магистралите, обикновено след завой, за да не будят подозрение и на групички от по 4-5 човека. В близост до тях паркират автомобил и започват да ръкомахат на преминаващите шофьори, като ги подканват да спрат, защото уж имат нужда от помощ. А, ако някой шофьор се подлъже, докато единия ром го занимава с разни неща, друг отваря задната врата на колата и взима каквото може. В същото време този, който занимава шофьора го примолва да им даде малка сума пари, защото им е свършило горивото на колата и са се изгубили.

Разбира се, шофьора разбира, че е бил ограбен доста, след като ромите вече са изчезнали, а полицията не може да направи и нищо по въпроса, защото когато се отзоват на сигнала обирджиите вече ги няма и твърдят, че нищо подобно не са направили. Естествено ...

Именно за това от МВР призоваха да бъдем много внимателни, когато спираме, за да помогнем на някой стопаджия по магистралите и дори съветват да не го правим. А, ако наистина видим, че някой аварирал има нужда от помощ, да наблюдаваме автомобила си постоянно и да не оставяме парите и документите си в тях, за да не се окажем ограбени накрая, предадоха колегите от ПИК. 

 

© pik.bg
Advertisement:
284 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още