„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Роми се правят на туристи, за да обират наивни шофьори по пътищата!

24.07.2015 | 15:00
1584 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

От МВР съобщиха, че последно време при тях постъпват все повече сигнали от ограбени шофьори, които са станали жертви именно на хитри роми!

Advertisement:
Advertisement:

Най-често мургавелковците се престрували на турски туристи, които са се изгубили, заради пътните знаци у нас, или гастарбайтери. Те застават главно по по-закритите участъци от магистралите, обикновено след завой, за да не будят подозрение и на групички от по 4-5 човека. В близост до тях паркират автомобил и започват да ръкомахат на преминаващите шофьори, като ги подканват да спрат, защото уж имат нужда от помощ. А, ако някой шофьор се подлъже, докато единия ром го занимава с разни неща, друг отваря задната врата на колата и взима каквото може. В същото време този, който занимава шофьора го примолва да им даде малка сума пари, защото им е свършило горивото на колата и са се изгубили.

Разбира се, шофьора разбира, че е бил ограбен доста, след като ромите вече са изчезнали, а полицията не може да направи и нищо по въпроса, защото когато се отзоват на сигнала обирджиите вече ги няма и твърдят, че нищо подобно не са направили. Естествено ...

Именно за това от МВР призоваха да бъдем много внимателни, когато спираме, за да помогнем на някой стопаджия по магистралите и дори съветват да не го правим. А, ако наистина видим, че някой аварирал има нужда от помощ, да наблюдаваме автомобила си постоянно и да не оставяме парите и документите си в тях, за да не се окажем ограбени накрая, предадоха колегите от ПИК. 

 

© pik.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още