„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Внимание! Лекарският грознопис може да бъде животозастрашаващ и дори смъртоносен! Вижте!

14.11.2016 | 12:40
7457 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Често се случва да се чудите какво точно е написано на рецептата ви от личния лекар. Подобен проблем има на много места по света. Лекарите са известни с грозния си почерк.

Advertisement:
Advertisement:

Специалисти са констатирали, че това е изключително опасно за здравето на хората, информира ПИК.

Според посочените факти в описани случаи, застрашили здравето и живота на пациентите, в 52% от рецептите почеркът е изключително лош, а в 4% е напълно нечетлив.

Регистрирани са 200 смъртни случая, причинени от използването на неправилното лекарство като в 25% от случаите в аптеката не са разчели правилно изписаното лекарство.

Решението е единствено лекарите да пишат рецептите си на компютър, така няма да има опасност да бъде сгрешено лекарството при получаване на рецептата в аптеката. Ако лекарите са снабдени с обща система и директно в нея въвеждат информацията за необходимите медикаменти на всеки един болен, от аптеките ще могат да  виждат изписаното в системата и да го дават на пациента, без опасения за грешка.

Понеже това едва ли ще бъде факт скоро в нашата здравна система, добре е да питате лекаря какво ви е изписал, за да сте наясно после в аптеката какво са ви дали.

 

 
© ПИК
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още