„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Вижте кои са 10-те признака, че сте умен човек!

30.11.2015 | 18:33
13655 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Вероятно няма човек, който да не е чувал поговорката, че хората по вида посрещат, но по ума изпращат. Не, че това не е така, но всъщност има и още няколко неща, благодарение на които хората да преценят, че сте умен и ето кои са те. 

Advertisement:
Advertisement:

Умният човек знае ясно каква е целта му. Той има реална преценка на поставените си цели, знае какво иска и го постига. Освен това умният човек има изрядна външност. Това е така, именно защото е чувал по-горе споменатата поговорка и е пределно наясно, че ако изглежда неугледно никой няма да го вземе на сериозно.

Умният човек също така редовно посещава стоматолога си и поддържа зъбите си в идеален вид. Има умението да слуша събеседника си, с когото водят диалог и не се опитва да го надприказва. Първо умело изслушва думите му, а след това изказва позицията си. А да не пропуснем да отбележим и, че умният човек има добра памет, която в много от случите му е от полза. Умее да премисля добре нещата и често си поема дълбоко дъх, тъй като това кара мозъка да се отпусне и действа успокояващо. 

Езикът на тялото също говори много за човека. Именно за това пригърбените хора изглеждат по-лениви, отпуснати и глупави. Широкият мироглед също е една от характерните черти на умните хора. А също така и използването на двойни отрицания и аргументи, които са предварително проверени. А най-характерното за умните хора е, че те никога не използват грозни думи и епитети, не използват жаргони и имат елегантен изказ, разкриват колегите от lifebg.net. 

© lifebg.net
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още