„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Вижте кои са 10-те най-често срещани начина за излишно прахосване на пари и как да го избегнете!

22.02.2017 | 09:50
5893 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Мнозина имат проблем с пестенето на пари. Правите си планове да си купите някоя по- скъпа дрешка или да отидете през лятото на дълга екскурзия и все не успявате да заделите никакви средства. Какво ви пречи? Явно имате повече харчове, коментира Блиц.

Advertisement:
Advertisement:

Направете си точна статистика какви са разходите ви за месеца и от какво можете да спестите. Ето основните харчове, които ви объркват сметките.

1.       Храните се в заведения, вместо да си готвите у дома.

Не спестявате нищо като си купувате обяд или закуска от близкото до офиса заведение за бързо хранене. Направете си сандвичи за закуска и обяд в къщи и ще видите как голяма част от парите, които сте предвидили за харчене през деня ще бъдат спестени.

2.       Купувате излишна храна

Сигурно често се случва да изхвърляте от хладилника храна, до която не сте се докоснали . Планирайте менюто си и така ще знаете какво трябва да купите от магазина.

3.       Неправилно пазаруване

Никога не пазарувайте, когато сте гладни, най- добре е да пазарувате онлайн, ако имате възможност.

4.       Внимавайте с кредитните карти

Не забравяйте да си плащате минималните вноски, за да не се налага да плащате зверски лихви.

5.       Алкохолът по заведенията

Цената на алкохола в заведенията е в пъти по- висока от тази, ако си купите бутилка от магазина. Не прекалявайте с количеството, когато сте навън.

6.       Допълнителни екстри

Помислете добре дали имате нужда от нов план за кабелна телевизия, защото има няколко канала повече. Ако не са такива, които гледате, какъв е смисъла да плащате за нещо, което не гледате.

7.       Хобита и тренировки

Днес в интернет можете да намерите всякакви упражнения и тренировки, за които ще се наложи да си платите, ако отидете на фитнес. Същото се отнася и за някакъв курс за придобиване на някакво умение. Клиповете в мрежата ще ви научат също толкова успешно без да утежняват бюджета ви.

8.       Модата в дрехите

Купувайте качествени дрехи, но не прекалявайте с количеството, все пак не можете да обличате по няколко чифта дрехи на ден.

9.       Мобилни разговори

 Потърсете най- подходящата оферта за мобилен план, която ви дава необходимите минути за разговори срещу подходящата цена.

10.   Не прекалявайте

Никога не купувайте нещо с мисълта, че ви харесва и може някой ден да го използвате, но все още нямате ясна визия кога и как.

© blitz.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още