„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Въвеждат по 6 месеца наборна военна служба за младежите, а за жените-доброволно?!

08.07.2016 | 13:00
47589 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Управляващите сюрпризираха всички с новите си планове. Искат да узаконят въвеждането на 6 месеца казарма за всеки младеж и 12 месеца за неграмотните, информират от 24chasa.bg. Този законопроект на ВМРО ще бъде внесен за разглеждане съвсем скоро.

Advertisement:
Advertisement:

Целта е да бъде осигурено основно военно обучение за младежите, които завършват средното си образование. За това  са необходими най- малко 4 месеца. По отношение на  неграмотните и младежите, които не желаят да полагат военна служба по религиозни причини, ще бъде осигурена трудова и образователна повинност, разясни Каракачанов.

Жените ще могат да участват, но доброволно.

Стана известно, че един наборник струва на държавата по 400 лв. на месец, докато за издръжката на кадрови военен се дават 1200 лв. Според  ВМРО наборната военна служба ще увеличи способността на страната за качествени действия при извънредни ситуации, които предполагат защита на територията и населението. В момента кадровите военни са 16 000 мъже и жени, а това въобще не е достатъчно, твърди Каракачанов. Какво ще бъде решено, обаче, за сега не е ясно. 

© 24chasa.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още