„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Въвеждат хранителен режим в детските градини според религията?!

16.07.2015 | 16:52
1583 четения
137 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Лидерът на партия ДПС- Лютви Местан пожела да бъде направена поправка в Закона за закрила на детето, която да дава възможност на детските градини у нас да изготвят хранителен режим на децата според религията им.

Advertisement:
Advertisement:

Според Местан и още няколко негови поддръжници от ДПС, детските градини трябва да се съобразяват с религиозните принципи на децата и родителите в дадено семейство и да не дават на малчуганите храни, които са в разрез с религиозните убеждения на някои хора. Лидерът на ДПС разкри още, че често чувал от свои избиратели от мюсюлмански произход, че децата им биват принуждавани да ядат свинско месо в детските забавачници. А всички знаем, че мюсюлманите не консумират свинско месо по чисто религиозни причини, защото за тях прасето е мръсно животно. Това принуждаване на децата в детските градини да се хранят със свинско месо, обаче не се харесвало особено много на голяма част от родителите на мюсюлманчетата, защото по този начин се нарушават правилата на религията и децата се учат да не спазват и останалите религиозни и морални ценности.

Тази идея за въвеждането на хранителен режим в детските градини според религията, за сега не се приема много добре от обществото. Факт е, че у нас има както християни, така и мюсюлмани, а още и будисти, вегетарианци, вегани и прочие. Представяте ли си какво ще стане, ако всеки родител с малко по-различни разбирания за здравословното хранене и храненето като цяло, започне да предявява претенции как да хранят детето му в детската градина? Това означава почти всяко дете да яде различно ядене, което, реално, е неизпълнимо, коментираха колегите от ПИК.

© pik.bg
Advertisement:
137 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още