„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

ВИДЕО! Спечели или загуби Пловдив, като отстъпи на София да е столица?!

06.09.2016 | 20:17
6881 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Пловдив чества 131 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Advertisement:
Advertisement:

Това е едно от важните за историята и съществуването ни като държава събития, споделя пред TrafficNews.bg Стефан Шивачев, директор на пловдивския Историческия музей.

Урокът, който можем да почерпим от Съединението е, че жителите на Пловдив са пожелали да бъдат българи, а не столичани, информират от trafficnews.bg.

По онова време, това бил основен въпрос, София или Пловдив да стане столица. След взетото от пловдивчани решение да отстъпят мястото на София, Пловдив започва да изостава икономически.

Година след обявяването на Съединението, сред пловдивчани започва да се прокрадва нотка на недоволство за взетото решение.

Г-н Шивачев споделя, че лошата тенденция е била преди, когато София започва изкуствено да се прогресира и да расте, ощетявайки останалите градове в страната.

Добра тенденция е това, че днес Пловдив е град за живеене, а София е град за правене на бизнес.

Не само специалистите по история, но и обикновените пловдивчани спорят по отношение на това дали е добре или зле за Пловдив решението да отстъпи на София възможността да стане столица на обединена България.

© trafficnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още