„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

ВИДЕО! Над 200 "престъпници" играха хоро на центъра в Пловдив! Общината им прати ПОЛИЦИЯ! Защо?! Вижте!

26.09.2016 | 11:19
7109 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Няма нещо, което да може да учуди някого, когато се спомене за пловдивското хоро. Управата на града вече е толкова безсилна да противодейства на ентусиастите, че в неделя, когато за хорото са се събрали стотици граждани и гости на града, в Цар-Симеоновата градина пристига полиция. Много интересно е да се разбере каква е причината властващите толкова упорито да се противопоставят на тази традиция, информира trafficnews.bg.

Advertisement:
Advertisement:

Организаторът на хорото в Пловдив- Стоян Станков разказва, че били пуснали уведомление и като не получили отговор, решили, че това е един вид мълчаливо съгласие. В неделя всички се събрали, донесли възможно най- слаби тонколони и уредби, но общинската охрана веднага се появила, извикали и общинска полиция, само жандармерията пропуснала да дойде. Всички граждани, събрали се за хорото, изведнъж се превърнали в банда от 100 - 200 престъпници, играещи хоро! Като дежурният на Второ районно дошъл и се запознал със случая, казал, че няма никакъв проблем.

Мнозина от присъстващите се възмутили. Споделили, че е възмутително отношението на властта към данъкоплатците.  Никой не прави дори забележка на шумните ромски сватби, но хорото го забраниха?!

 Що за глупост?!

А междувременно от общината в Пловдив са отказали да коментират решението си. В отговор на това хората на хорото да се удвоили.

 

© trafficnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още