„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ужас! Жена почина от Кримска треска след ухапване от кърлеж!

06.08.2015 | 12:11
2659 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

76-годишна жена, от благоевградското село Церово издъхна, след като се оказа болна от „Кримска – Конго хеморагична треска”!!! Бабата е починала в реанимацията на болница в Благоевград, следобеда на 05.08.2015г.!

Advertisement:
Advertisement:

Тя бе приета в лечебното заведение преди единадесет дни, заедно с мъжа си, заради спешно състояние. Двамата имат вила в село Церово, където си почивали. Докато били там, обаче изневиделица, бабата качили висока температура и получили стомашно неразположение. Лекарят, който приел възрастната двойка сметнал, че симптомите не се отнасят за летен вирус, заради точковите кръвоизливи по кожата на мъжа. Те, оказва се, са типични за инфекция причинена от кърлежи.

Малко по-късно опасната диагноза на възрастните хора бе официално потвърдена от Националната референтна лаборатория в столицата, предават от struma.bg.

И жената, и мъжът са отрекли да са били хапани от кърлежи. Въпреки това,  от местната здравната инспекция са направили оглед на мястото на вилата на двойката. Останалите жители на селото са информирани за опасността и са инструктирани какво да правят, ако намерят кърлеж по животните или забележат симптоми на опасната болест. Градоначалникът на Благоевград, пък, разпореди окосяване и напръскване на общинските площи в Церово, наново при засилени мерки за безопасността на работниците. 

Междувременно, стана ясно, че състоянието на съпругът, на починала жена, се подобрява. На възрастният мъж му предстои да бъде изписан от лечебното заведение до дни. Това е първият случай на „Кримска – Конго хеморагична треска” в благоевградска област, от десетилетие насам.

© struma.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още