„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ужас! Затвориха временно детска кухня, след като откриха стафилококи в пилешка супа!

22.07.2015 | 16:54
4067 четения
152 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Една от детските кухни в Перник бе принудително затворена за неопределен период от време в Перник!

Advertisement:
Advertisement:

Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в града разкриха, че са затворили детската кухня, заради положителен тест за наличие на стафилококи в пилешка супа, приготвена за консумация от деца. Проби от супата са били изпратени за лабораторно изследване, което установило, че в супата има наличие на стафилококи, които могат да бъдат много опасни. Инспекторите веднага са съставили акт на детската кухня и са направили предписание за отстраняване не всички нарушения преди кухнята да бъде отворена отново, разкриха колегите от ПИК. 

От тази кухня в Перник майки взимали храна за децата си на възраст между 3 месеца и 3 годинки. Приготвянето на храната ставало чрез предварителна заявка на майките.

В хода на разследването стана ясно, че това не е първото подобно провинение на тази детска кухня в Перник. През май месец 2015 година в същата кухня отново бе открит стафилококи в готов продукт, предназначен за бърза консумация от децата. Тогава бактериите бяха открити в кисел, плодов десерт. За сега не е ясно дали някои е консумирал от заразената пилешка супа. А децата, които преди време ядоха от десерта със стафилококи, бяха изследвани. От Областната дирекция по безопасност на храните, обаче категорично обещаха, че ще продължават да следят за нередности в тази млечна кухня и няма да позволят отварянето ѝ преди да бъдат отстранени всички нарушения. 

© pik.bg
Advertisement:
152 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още