„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ужас! Баничка с опиати- новия хит сред тийнейджърите!

13.02.2015 | 18:58
3386 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Няколко поредни регистрирани случая на деца, яли тестени изделия с марихуана или други наркотични вещества притесниха медиците, сигнализираха от варненската Военноморска болница. Именно там лекарите от токсикологията установили, че това е новият хит сред подрастващите 12-13-годишни деца. 

Advertisement:
Advertisement:

Другата доста притеснителна новина е, че напоследък са зачестили случаите на деца, попаднали в токсикологията след предозиране на леки наркотици и марихуана. Според доклада, който е бил подготвен от  д-р Златева на тема  “Интоксикации, свързани с употреба на психоактивни вещества, Варна 2003 – 2008”, през последните няколко години са зачестили драстично случаите, в които деца залитат към дрогата под влиянието на свои връстници и приятели. 

Един от последните подобни случаи е на две деца, които са си инхалирали опиати, докато са били на дискотека, а след това са постъпили в болницата с тежка хемолиза. Освен това се оказва, че все по-малки деца започват да употребяват марихуана, а след това преминават и на по-силни наркотици. Друга стряскаща статистика, обявена от д-р Златев е, че в последно време все по-малки деца залитат към употребата на кокаин, амфетамини и други халюцигени, особено при момичетата, които приемат наркотичните вещества заради гъзария и под влиянието на момчета, които са си харесали. Интересното в случая е обаче, от къде децата намират тестените изделия с опиати и марихуана в тях, коментираха колегите от dnes.dir.bg?!

© dnes.dir.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още