„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Ужас! 32 деца се натровиха с храна от детска кухня!

13.06.2015 | 14:06
1549 четения
77 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Родители от морският град Поморие изпаднаха в шок! Майки и бащи бяха потресени, след като цели 32 на брой, деца, от две детски градини, се оказаха с хранително натравяне!!!

Advertisement:
Advertisement:

И двете детски заведения са хранели възпитаниците си с храна от кухня, обясняват колегите от pik.bg. Симптомите при всички деца били един и същи, разкриват медици  - температура, диария и повръщане. Всички малчугани, които са имали оплаквания са потърсили лекарска помощ. От болницата в град Поморие, пък съобщават, че децата са прегледани и изпратени по домовете си, тоест нито едно от тях не е хоспитализирано.

Междувременно, Регионалната здравна инспекция, заедно с инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните, започнаха спешни проверки в двете детски градини, както и в кухнята, която ги е снабдявала с храна. Дейността на последната е прекратена, докато се изясни случаят. Съмненията на проверяващите са хранителен инцидент. Разследващите, масовото натравяне на децата, са взели всякакви проби – от храните, плотовете и хранителната посуда, и от трите обекта. Взет е бил и секрет от ръцете на хората, работещи в кухнята – майка, които приготвят храната за децата.

Очаква се, да стане ясно дали и от какво са се натровили малчуганите в най-кратък срок. От Областната инспекция по безопасност на храните на град Бургас изразиха надеждата си, в конкретният случай, да не става въпрос за хранително натравяне, защото въпросната кухня – майка, храни цели 350 деца, от различни детски градини.

© pik.bg
Advertisement:
77 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още