„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Уникално изобретени! Тази машина събира пластмасови бутилки за рециклиране, а в замяна дава храна за кучета!

30.09.2015 | 15:43
2998 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Навсякъде по света има бездомни животинки, които често стоят гладни с дни, преди да намерят нещо изхвърлено на боклука, с което да залъжат глада си. Рядко се срещат хора, които да съжалят наистина животинчето и да му дадат някаква нормална храна, с която то да се нахрани. Но хората, измислили тази машина, определено са знаели какво правят и каква точно е тяхната цел.

Advertisement:
Advertisement:

Според статистика, в Турция живеят над 150 хиляди бездомни кучета. И това е цифрата само за най-големия град в държавата- Истанбул. Представете си, ако сметнем общо из цялата страна каква ще бъде цифрата.. И за да не умират от глад толкова много кучета, турска фирма е измислила много интересна машина- "Pugedon", чрез която бездомните кучета хем да бъдат нахранени, хем да се събират за рециклиране пластмасови бутилки.

Системата е много проста. Хората решават, че искат да изхвърлят бутилката си от вода, отиват до машината, изпразват я в специална секция, ако има вода в нея, чрез коeто се захранва и купичка с вода за кучетата, изхвърлят бутилката в машината, а след това устройството пуска кучешка храна в специална купичка. И така хем бутилката отива за рециклиране, хем животинката се е нахранила.

Машината работи напълно безплатно, защото от компанията-производител установили, че печалбата от рециклираните бутилки на 100% покрива разходите за кучешка храна. А водата в машината идва от остатъка от пълните бутилки, които хората са изхвърлили, разкриха колегите от bgkef.com.

Много хитро, нали? 

© bgkef.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още