„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Уникален експеримент доказа, че не всички хора са лоши и крадливи! Вижте!

21.10.2015 | 15:43
2902 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Видеото, което ще Ви покажем по-долу представлява заснет социален експеримент..

Advertisement:
Advertisement:

Експериментът се състои в това, как мъж върви по улицата и нарочно изтърва портфейлът си, за да види колко честни могат да бъдат хората и ще му кажат ли, че е изгубил личните си вещи. Мъжът оставя в портфейла 100 долара, кредитна карта, шофьорска книжка и лична карта.

Първоначално той върви по улицата и уж случайно от задният му джоб изпада портфейла. Изненадващо за доста хора, пък и за него, първите няколко пъти, когато си изпуска парите и документите, непознати хора го спират на улицата и му казват, че е изтървал порфейла си. Докато в един момент никой не забелязва портфейла и той остава за няколко минути на улицата. Не след дълго към изпуснатата вещ се приближава младо момче с провиснали, широки панталони и с протеза на единия крак. Той отваря портфейла, вижда парите и картата, след което се отправя към първия голям Мол.

Собственикът на портфейла го проследява и вижда как момчето си взима разни неща от Мола, като плаща със кредитна карта, която е досущ от далеч като на собственика на изгубения портфейл. Но в последствие се оказва, че всъщност момчето не е докоснало нищо от портмонето.

Непознатият разглежда шофьорската книжка на собственика, отива до адресът му и му връща портфейла, като доказва със своята карта, че не е ползвал чуждата. Връща изгубената вещ с всички пари и документи в нея, а собственикът едва успява да повярва и го награждава със стоте долара, които са били в уж изгубеното портмоне.

И така социалният експеримент доказа, че на света все още има и честни и добронамерени хора, които предпочитат да имат чиста съвест, отколкото 100 долара в повече, коментираха колегите от bgkef.com.

© bgkef.com
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още