„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Уникален експеримент доказа, че и природата разбира и помни какво ѝ говорим!

12.10.2015 | 17:40
6341 четения
132 споделяния
Facebook Share Twitter Share

В последно време из нета много се коментира един научен експеримент, направен от българско момче на име Мартин Янков..

Advertisement:
Advertisement:

Самият Мартин коментира, че не е направил експеримента, за да доказва нещо на някой, а главно заради коментари и мнения, които е чел под подобно направени експерименти в интернет и най-вече в каналите за видеосподеляне. До сега сме виждали доста сходни експерименти, направени с какви ли не продукти, но той е решил да направи експеримента с ориз.

В два буркана Мартин сложил сварен ориз и ги затворил хубаво. Сложил ги на две отделни места и започнал да им говори, да им пуска музика, да им чете. Но на единият буркан казвал, че го обича, че той е важен за него, чел му любовни цитати от Труман Капоти и Антон Дончев, и му пускал успокояваща музика. А на другият постоянно казвал, че нищо няма да стане от него, да го обижда, да му пуска агресивна музика и прочие.

Първоначално, през първите 4-ри дни, нямало никаква разлика между двата буркана. В края на първата седмица, обаче, момчето забелязало, че ориза в буркана, който е бил обиждан и хокан постоянно, започнал малко по малко да пожълтява. А до края на експеримента- 30 дни, направо позеленял и мухлясал. За голяма изненада на Мартин, обаче, ориза в другия буркан, към който се е отнасял добре си бил в същото състояние, разкриха колегите от dama.bg.

Янков реши да оповести резултатите си в социалната мрежа, като обясни изрично, че не желае хората да му вярват, защото експеримента не е направен, за да докаже нещо на някой. Но посъветва всички да мислим преди да говорим, защото думите и отношението имат значение. А ние Ви съветваме да се държите добре с хората около Вас и всеки път, когато имате възможност, да им казвате колко ги обичате.

© dama.bg
Advertisement:
132 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още