„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Учени създадоха уникални наночастици, които убиват рака! Вижте!

23.01.2017 | 12:36
8387 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Буквално преди дни светът разбра, че учени от Русия и Финландия са изобретили специфичен тип наночастици, които биха могли да доставят токсични вещества на злокачествените тумори вместо химиотерапията, информира Блиц.

Advertisement:
Advertisement:

Учените са установили, че наночастиците остават стабилни при определена температура. Поради тази причина те остават покрити с топлочувствителен полимер, разширяващ се след 37 градуса, което помага частиците да се разтеглят и да изпуснат съдържанието си.

Така наночастиците са запечатани до момента, в който достигат злокачественото образование. Направените експерименти с мишки доказват ефективността на метода. Така наистина се унищожават раковите клетки и  в същото време не се увреждат съседните тъкани.

В момента тече оптимизация на този метод на лечение като се набляга на подходящата големина на частиците и концентрацията, което ще допринесе за ефективното и безопасно лечение на заболяването. Предимство е лесното разлагане на частиците в организма.

Всички очакват положителните резултати от експериментите и бързото приложение на лечението.

 

 

© blitz.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още