„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Трогателно! Този баща създаде видеоигра, в която умиращият му син да живее вечно!

08.03.2016 | 17:52
8711 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Често създателите на видео игри се вдъхновяват от различни, лични преживявания. Едва ли, обаче вдъхновението довело до създаването на играта “The Dragon Cancer” е нещо, което дори най-запаленият геймър иска да преживее.

Advertisement:
Advertisement:

Играта е дело на Райън Грийн и е посветена на умиращият му син, Джоел. Идеята за нея хрумва на мъжът една вечер, докато се моли за сина си в църквата, след като детето е преживяло тежка криза. Още на следващият ден, Райън и приятелят му Джош започват работа по проекта. Те посещават множество изложения и събират последователи. Идеята на играта е много проста – чрез кликване по стени или предмети да се облекчат болките на детето.

За кратко време, проекта на двамата мъже набира изключителна популярност и редица медии му обръщат внимание. Организират се дори дарителски кампании, събиращи средства за реализацията на играта.

През това време, състоянието на Джоел се влошава и детето губи битката с рака. Малкото момченце почива в леглото на родителите си, докато те лежат от двете му страни, разкриват от truestory.bg. Само два дни по-късно Райън се връща към работата си по играта – единственото място, където за детето му все още има надежда!

“The Dragon Cancer” е много повече от това! Тя е емоция, преживяване и състрадание – нещо невиждано до този момент!

© truestory.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още