„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Трима души влязоха в болница след употреба на "леки" упойващи вещества!

13.07.2015 | 19:26
2505 четения
148 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Доцент Снежа Златева, която е завеждаща клиниката по токсикология към Военноморската болница във Варна коментира, че случаите на хора, попаднали в токсикологията след употреба на "леки" наркотични вещества са зачестили.

Advertisement:
Advertisement:

Според доцент Златева, специалистите са твърдо против узаконяването на "леки" упойващи вещества, каквaтo е марихуаната, дори за медицински цели, защото тя може да бъде и не толкова безвредна за хората, отколкото я смятат. Доцентката разкри, че само за няколко почивни дни в токсикологията, при нея, са постъпили три лица на възраст 16, 21 и 58 години, след като са употребили от "лекия" опиат. Доц. Златева разкри още, че от тримата пациенти, най-тежко е състоянието на 21-годишното момче, което е с психоза след продължителна употреба на марихуана. Момчето е студент и дори след като е било прието в токсикологията, състоянието му не се е променило.

По думите на специалистката, момчето не знае как се казва, от къде е и на колко е години. А колеги на доц. Златева коментирали пред "Фокус", че последно време рязко са се покачили случаите на хора, изпаднали в психоза след употреба на прекалено голямо количество марихуана. Според специалистката и колегите ѝ, в момента доста е нашумяла синтетичната марихуана, която представлявам смесен прах с безвредни билки. Именно тя, обаче влияе доста зле на психиката и може да предизвика психоза.

© "Фокус"
Advertisement:
148 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още