„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Този човек прекарва 25 години под земята, за да сътвори това уникално нещо!

29.11.2015 | 15:12
7015 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

В пустиня в Ню Мексико Ра Паулета, скулптор твори вече двадесет и пет години. В дълбините на варовикова пещера той твори с ръчни инструменти. От ръцете му излизат невероятни творения- дървета, листа, скулптори от варовик. Нарича ги пустинни олтари. Масивни по размер, но изключително поетични. Той се стреми да „отвори“ чувствата на хората към природата и околната среда.
Ра Паулета не използва готови природни пещери, а ги„създава“. Първо прокопава тунели, а после им вдъхва живот.

Advertisement:
Advertisement:

Колегите от mall359.com споделят, че една такава пещера той е нарекъл „Дървото на добротата“, което му е отнело повече от 900 часа работа. Представлява плачеща върба със сърца вместо листа. Ра Паулета се нарича магьосник, защото си играе с пространствата, с камъка, със слънчевата светлина и положенията на неговите творения. Изкуството му няма еквивалент в цял свят, но този човек няма образование нито на скулптор, нито на инженер, нито пък на архитект. 


Хората обожават неговото изкуство, затова плащат на скулптора, за да изработи спиращи дъха домове. Едно такова му е отнело две години работа и по два долара на час. Самият той казва, че няма как да забогатее от тази работа, той го прави „заради самия процес“. Инструментите, който Ра Паулета използва са лопати, кирки, мистрии, но не и машини. Том Ейбръмс в момента продава творенията на Ра Паулета като имоти, струващи повече от милион долара. Самият творец не получава и стотинка за това. 


В момента той работи върху творението на живота си-Magnumopus. Ще вложи уменията, които е научил през целия си живот, но освен това ще се опита да изрисува стените. Това място той предвижда да е за събиране на много хора, също така в пещерата планира да прекара и водопад. В момента той е на 66 години, а Magnumopus ще оживее след като той стане на 70. Надява се, че тези, които влязат ще намерят мир и разбиране към себе си и живота, който живеят.

© mall359.соm
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още