„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Той я пребива от бой няколко пъти, а тя не иска да го остави! Вижте историята!

16.02.2016 | 19:30
36199 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

В света има милиони жени, които стават жертва на домашно насилие. Според последните направени проучвания, само в България, всяка 4-та жена става жертва на домашно насилие. Това прави, че почти 1 милион българки търпят системен психически и физически тормоз от общо 3,7 милиона.. Плашеща статистика.. За съжаление, обаче, тези жени често не осъзнават колко сериозен е проблема и мълчат, надявайки се, че нещата ще се оправят. 

Advertisement:
Advertisement:

Но истината е, че няма!

Момичето от историята, която ще Ви разкажем днес, се казва Ейми Доуел. Един ден, докато е с 2-годишното дете, за което се грижи, в дома ѝ нахлува бившият ѝ приятел- Марк Макартър. Той е фитнес маниак и привидно побеснял, хваща Ейми за врата и започва да я души, отправяйки заплахи, че ще я убие. 

До последно Ейми се опитва да опази детето в ръцете си, но не успява и в крайна сметка то пада на земята и се удря. 

В следствие на множеството удари и душенето, Ейми припада, а когато се свестява, Марк започва отново да я души, заради което тя припада втори път. След като се свестила и след втория припадък вече Марк го няма, а тя вика полиция. Разказва им за случилото се, а бившото ѝ гадже е арестувано. Съдът, обаче, преценя, че поведението на Марк е животозастрашаващо, но стореното от него не е опит за убийство и му дават само 32 месеца затвор, предават колегите от woman.hotnews.bg. Проблемът, обаче не е в това..

Проблемът е, че дори и в затвора, Ейми не спира да поддържа връзка с Марк и приема всяко негово обаждане. А леля ѝ, която е видяла как майката на Ейми си отива от този свят заради нанесен тежък побой от съпруга си, изпада в ужас от факта, че племенницата ѝ може отново да се върне при насилника си. 

За съжаление, с много жени става така, тъй като те се хващат за думите на насилника, че повече няма да им посегне. Истината е, обаче, че системното насилие се счита по-скоро за психологически разтройство и с обещания не се лекува. 

 

© woman.hotnews.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още