„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Това дете живее втори живот, след като беше 35 минути в клинична смърт!Вижте още!

23.01.2017 | 12:49
11681 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Историята, която ни разказаха от Блиц, се е случила в гр. Днепропетровск.

Две приятелски семейства се събрали, за да организират посрещането на Новата година. С тях били и децата им. Докато възрастните се справяли с организационните въпроси, децата се забавлявали, докато не се случило нещастие. Най- малкото от децата, 3-годишната Олеся, паднала в плитък басейн край елхата в двора, ударила си главата и загубила съзнание. Родителите й я открили дори без пулс.

Advertisement:
Advertisement:

На момента извикали линейка, а бащата не искал да приеме, че ще загуби детето си и започнал да прилага сърдечен масаж и изкуствено дишане. След катo медиците пристигнали, установили, че детето е мъртво и извикали милицията, която да  потвърди смъртта на детето,  следствие удавяне. На място, обаче, дошла още една линейка, която имала по- добро оборудване от първата. Новите лекари също потвърдили смъртта на дето. Бащата продължава да упорства и не оставял детето, докато не усетил леко потръпване на шията му. Лекарите усетили слаб пулс. Детето веднага било включено към системите на реаномобила и незабавно тръгнали към близката болница.

Час след пристигането в болницата лекарите казали на родителите, че шансът детето да оцелее са минимални и няма гаранция, че ще може да се възстанови, въпреки, че има пулс и диша.

Късметът на малкото момиченце явно бил голям. То oживяло и в началото не можело да вижда, да говори и да се движи, но с течение на времето и след множество терапии, вече е пълноценен човек.

 
© blitz.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още