„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Тази жена се превърна в истинска загадка за учените, които я изследват години наред!

19.12.2015 | 13:32
24160 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

През не много далечната 1980 година, около 7 часа сутринта мъж разхожда кучето си, когато забелязва вледенено тяло на момиче. Той веднага се обажда за помощ и момичето бива отведено в болница. Според лекарите, състоянието ѝ е безнадеждно, но успяват да уловят все пак пулс, който е изключително слаб- 12 удара в минута. 

Advertisement:
Advertisement:

След като установили, че момичето е все пак живо, лекарите предприели веднага спешни мерки, за да затоплят момичето. А само часове по-късно тя отворила очи и дори помолила за чаша вода. Лекарите буквално останали шокирани, защото само преди часове тя не е давала признаци, че ще оцелее, а седмица след приемането ѝ в болницата тя вече е изписана, жива и здрава, без никакви белези от измръзване или каквото и да било друго охлузване по тялото. 

Сама Джейн Хилард разказала какво се е случило, предават колегите от lifebg.net, a разказа ѝ смая всички учени. 

През една студена, декемврийска вечер, колата на Джейн се разваля и тя закъсва в Минесота. Решава, че няма да чака помощ и тръгва към дома на свои приятели, които са на около 3-4 км. от мястото, на което се е намирала тя. Но природата не прощава такива грешки и само няколко минути, след като тръгнала пеша, студът сковал тялото ѝ, а 30 минути по-късно тялото ѝ вече не можело да се движи. 

Така Джейн прекарала часове наред- скована, легнала на студената земя и вледенена. А към ден днешен тя е жива и здрава, и изглежда перфектно. 

Според учените, единственото логично обяснение за случая е, че студът толкова бързо е атакувал тялото на Джейн, че процесът на замръзване изобщо не е имал време да унищожи клетките на тялото ѝ. А след като тя идва в съзнание, след вледеняването, няма никакви форми на замръзване, което е още по-учудващото. И именно за това случаят и се води направо чудо на природата. 

 

© lifebg.net
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още