„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
Финскинг БНБ:
EUR 0.00000
USD

Тази жена е истинско чудо на природата! А договорът, който подписва на 90 години ще Ви изуми!

20.12.2015 | 21:42
16814 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

През целият си живот тази жена е имала една любима фраза, която е използвала до сетния си час. Тя е била, че се конкурира с Метуалем, който е всъщност представлява символ на дълголетието. И наистина е така. Тя определено е постигнала доста добри резултати. 

Advertisement:
Advertisement:

Жената се казва Жана Калман и по народност е французойка. Целият си живот е прекарала в град Арлов. А той не е бил никак кратък. "Само" 122 години. 

Жана е родена през далечната 1875 година и умира през 1997 година. Жив свидетел е на безброй много исторически събития. А в Книгата на Гинес е била записана като най- стария човек на света. Но какво е по-изненадващото? 

През 1965 година Жана подписва с известен адвокат договор, който го задължава да ѝ плаща всеки месец по 2500 франка, а след смъртта си Жана да му остави апартамента си, тъй като няма живи наследници. Тя надживява дъщеря си и внучка си, а също така ѝ адвокатa си. До сетния си час, след като и той починал, жената на адвоката плащала съвестно всеки месец дълга си към жената. А до 1997 година за апартамента адвокатът и жена му дали над 180 000 $, което е 2 пъти повече от реалната цена  на жилището. 

Колегите от zajenata.bg разкриват, че самата Жана винаги е коментирала дълголетието си с по-горе споменатата фраза. А 122-те си години живот госпожа Калман отдавала на начина по който се храни и живее. И не на последно място и на вярата, която е имала в Бог. 

 

© zajenata.bg
Advertisement:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още